top of page

About The Blog

I started with freelance work writing about perspectives and opinions on issues related to women such as love, marriage, life pressure. Perhaps this is an area of my strength because every time I write to share my personal feelings and perspectives, I see myself more clearly, understand myself more.

 

I love deeply understanding life trends, human psychology and multi-perspective causal events. In addition, the love of writing since childhood makes me wish to turn what I write into a world of my own, revealing my inner self and personality. At the same time, show off your writing skills, support freelance writing. This blog is my gift to myself.

Ngocbichblog - a personal name with the desire to respect the uniqueness of both you and me. A place to express opinions in a civilized and free way. Hope this blog can share with you something about something. Thank you and regards!

Logo Diep Ha Writer.png
hình ảnh có cô gái đang cười

If you want to know what I write about?

Many things will appear in a woman's life: maturity, emotions, love, marriage, family, parenting... bring us happiness, go away from fatigue fatigue and pressure.

I just share my thoughts based on my personal perspective, maybe thanks to a few small things happening in my life or I have witnessed to tell you stories. Please consider what I write to be just self-confident, gossiping words of women to each other. Because life has so much pressure, we just need a space to open our hearts, to let go, to rearrange ourselves instead of contemplation and stress.

Again, welcome to my blog - bichngocblog.

Logo Diep Ha Writer.png

About Me

Tôi đã suy nghĩ đôi chút về việc tôi sẽ viết gì để giới thiệu bản thân trên blog cá nhân của mình. 

 

Tôi đã kết hôn và hiện có một ông chồng tốt và cậu con trai hiếu động. Tôi tốt nghiệp ngành Quản trị kinh doanh, chuyên ngành Marketing của một trường đại học tầm trung. Về công việc, tôi chính thức làm việc tại một công ty công nghệ hơn ba năm, đó là lý do tôi quen rồi yêu người chồng hiện tại.

 

Sau khi con được sáu tháng, công việc đình trệ do dịch bệnh khiến tôi muốn tìm một con đường khác triển vọng hơn. Mặt khác, tôi cũng cần thêm thời gian để dành cho con. Tôi xin nghỉ hẳn để tập trung làm một bà mẹ bỉm sữa. Trong khoảng thời gian này, tôi muốn tĩnh tâm cân nhắc lại con đường sự nghiệp của bản thân.

 

Tôi quyết định trở thành một Freelance Writer để thuận tiện cho việc chăm con và kiếm tiền tại nhà. Bạn biết đấy, đại dịch Covid kéo dài trong hai năm đó khiến cho thị trường công việc tự do trở nên đa dạng, nhưng cũng gia tăng sự cạnh tranh. Mặt tích cực của đại dịch với cá nhân tôi, chính là tôi có thể sinh con và bình tĩnh định hướng lại con đường tương lai của mình mà không quá lo sợ cảm giác bị thế giới bỏ lại phía sau.

 

Dự định trong tương lai vẫn còn rất nhiều, mong muốn cũng nhiều. Tôi hy vọng bản thân mình sẽ từng bước đạt được những ước mơ, đem lại cuộc sống tốt cho bản thân và gia đình.

Có lẽ bạn đã biết những điều cơ bản về tôi rồi, vậy hãy thử trải nghiệm đọc với những bài viết của tôi nhé!

bottom of page